Zdravé ležení pro všechny psy

Lehátko Anadi je základní ortopedickou podporou

Díky potahu Batyline® a originálnímu konstrukčnímu řešení, které zabraňuje prověšení potahu, je lehátko Anadi ideální ortopedickou oporou pro psy, podobně jako ortopedická matrace. Je to podobné jako se zdravým ležením jejich dvounohých majitelů. Každý ví, jak je kvalitní matrace důležitá pro spánek a odpočinek. Pokud je příliš tvrdá nebo naopak příliš měkká, budete se každé ráno cítit rozlámaní a ospalí. To platí zejména pro lidi se zdravotními problémy nebo starší osoby. A stejné je to i u psů, jen si to většinou neuvědomujeme.

Konstrukce pelíšku nabízí vašemu psovi větší ortopedický komfort než běžný ortopedický pelíšek nebo ortopedická matrace pro psy.

Psi se mohou z vyvýšeného pelíšku mnohem lépe postavit než z podlahy, což je výhodné zejména pro psy s ortopedickými problémy a starší psy. Představte si staršího člověka, který nastupuje do auta, princip je stejný. Do auta s vyššími sedadly, tedy směrem nahoru, se seniorovi nastupuje mnohem lépe než do auta s nízkými sedadly, směrem dolů. A totéž platí pro vystupování - z vyššího sedadla směrem dolů se mu vystupuje lépe než z nižšího sedadla směrem nahoru.

20230914121536527Ve věku 11 let se tato fena plemene tosa-inu již nedokázala bez pomoci zvednout z podlahy nebo matrace. Pouze z lehátka Anadi. Lehátko jí zpříjemnilo celý poslední rok jejího života. To ona byla inspirací pro vývoj pevného a stabilního lehátka Anadi, můžete jí vidět i v našem logu. Její lehátko bylo prvním vyrobeným prototypem. 

Zklidnění pro krční páteř - matrace Anadi s podhlavníkem

Pro zvýšení pohodlí lze k lehátku připevnit matraci Anadi. A to snadno a rychle pomocí popruhů s přezkami. V naší nabídce máme jednoduché matrace nebo matrace s podhlavníkem. Podhlavník jako oporu ocení zejména psi s problémy s krční páteří. Psi menších plemen se na pohovce s okraji cítí bezpečněji.

Voděodolný venkovní pelíšek pro psy, který zabraňuje otlakům a nachlazení

Častým problémem u velkých psů jsou otlaky na loktech. Nejsou jen estetickým problémem. Pokud popraskají, mohou být otevřené rány živnou půdou pro infekci. Zejména venkovní psi mají své oblíbené místo na zahradě, které je často nekryté blízko plotu nebo branky. Většina psích pelíšků, které jsou na tomto místě umístěny, je po dešti již nepoužitelná a pes si vedle nich raději lehne na dlažbu nebo betonovou zámkovou dlažbu. To představuje nejen riziko otlaků, ale také podchlazení, zejména v chladnějších dnech a v zimě. To se dříve či později projeví na zdravotním stavu a kondici psa, což v konečném důsledku ovlivní i délku jeho života. Lehátko Anadi lze téměř okamžitě po dešti opět použít, a to bez zásahu majitele. Za příznivého počasí lze na lehátko umístit matraci Anadi vhodnou i pro venkovní podmínky nebo Vetbed. Hygienický a antialergický potah lehátka Batyline je prospěšný i pro psy s kožními onemocněními.

Věnujte pozornost konstrukci lehátek

Lehátko Anadi nemá v rozích velké mezery, které, jak bohužel ukázala praxe, mohou psům způsobit zranění. Od zranění paspárku až po zlomený prst nebo zlomenou nohu s následnou artrózou. V současné době je na trhu mnoho takových lehátek pro psy s nevhodným střihem potahu.